Последни новости

Здружени за активно граѓанство

https://youtu.be/F2PstCoHLS4?si=y5di1sxPgXFEIrx7 Програмата „Здружени за активно граѓанство“ на НВО Инфоцентарот, поддржана од Европската Унија, континуирано соработува и ги охрабрува локалните граѓански организации...
Read More

Мониторинг: Општините и зимското одржување на улиците и патиштата

НВО Инфоцентарот, со партнерските организации Активо од Велес, Спектар од Крива Паланка, Граѓанска иницијата на жени од Свети Николе и...
Read More

Мониторинг: Општините и бездомните кучиња

НВО Инфоцентарот, со партнерските организации Активо од Велес, Спектар од Крива Паланка, Граѓанска иницијата на жени од Свети Николе, Организација...
Read More

Објавени истражувањата за последиците од зголемените буџетски трошоци од кризата во 2022 година

Центарот за граѓански комуникации, Здружението на даночни советници и Активо ги објавија Истражувањата за последиците од зголемените буџетски трошоци од кризата...
Read More

Мониторинг-Општините и субвенциите за граѓаните

НВО Инфоцентарот, со партнерските организации Активо од Велес, Спектар од Крива Паланка, Граѓанска иницијата на жени од Свети Николе и...
Read More

Дебата: Eфекти на финансиската и енергетската криза врз политиките и граѓаните

ИНВЕСТИЦИИ ОД 170 МИЛИОНИ ЕВРА ОД КОИ ЗАВИСИ КВАЛИТЕТОТ НА ЖИВОТОТ НА ГРАЃАНИТЕ СЕ СКРАТЕНИ ВО 2022 ГОДИНА ЗА ПОКРИВАЊЕ...
Read More

Младински форум во Општина Чашка

Информативна средба за мотивација и младинско ангажирање во Општина Чашка АКТИВО од Велес, во партнерство со НВО Инфоцентар преку проектот...
Read More

Младинското учество не им е приоритет на локалните власти

МОНИТОРИНГ НА ФУНКЦИОНИРАЊЕТО НА ЛОКАЛНИТЕ МЛАДИНСКИ СОВЕТИ Собранието на Република Северна Македонија во јануари 2020 година го донесе Законот за младинско...
Read More

МИНИ ПРИРАЧНИК ЗА МАКСИМУМ ЕФЕКТ

Социјалните медиуми и граѓанскиот активизам: Уникатна можност за ширење на вашата порака до светот! Последните години се наречени „ера на...
Read More

Мониторинг: Општините и енергетската ефикасност

На 16 август 2022 година, Владата на РСМ на предлог на Министерството за економија усвои пакет препораки, мерки и задолженија...
Read More

Галерија

info korneri (4)
sredba inicijativi gradsko
Chaska (3)
Gradsko (3)
67800224_465982324223636_4831033266704220160_n
67573298_2402241853368108_4918421304123588608_n
Rosoman (4)
67159763_1116003651927571_2530523387101446144_n
67283823_338304680411908_818578542794113024_n
Orizari (1)
Rosoman
brosuri-lozovo-3
brosuri-svetinikole-2
Brosuri-Negotino
brosuri-veles-1
brosuri-kavadarci-2
previous arrow
next arrow
info korneri (4)
sredba inicijativi gradsko
Chaska (3)
Gradsko (3)
67800224_465982324223636_4831033266704220160_n
67573298_2402241853368108_4918421304123588608_n
Rosoman (4)
67159763_1116003651927571_2530523387101446144_n
67283823_338304680411908_818578542794113024_n
Orizari (1)
Rosoman
brosuri-lozovo-3
brosuri-svetinikole-2
Brosuri-Negotino
brosuri-veles-1
brosuri-kavadarci-2
previous arrow
next arrow