• Анализа „Планираните буџети на општините од Вардарскиот плански регион тешко се реализираат во реалноста“

 • Погледнете ја Анализата со наслов „Планираните буџети на општините од Вардарскиот плански регион тешко се реализираат во реалноста“. Анализата е достапна на македонски и англиски јазик.

 • Брошурите поделени и во Велес

 • На ден 14.03.2019, брошурите беа поделени меѓу велешани. Жителите на најголемата општина во Регионот може да видат како бил планиран и трошен буџетот на нивната Општина во периодот од 2013 до 2017 година. Поверете и  вие на следниот линк

 • Отворени бази на податоци

 • Со цел поголема информираност на граѓаните од Вардарски плански регион за тоа како се планирале и трошеле парите на општините во периодот од 2013 до 2017 година и колку средства биле потрошени за секој жител во сите девет општини во рамки на проектот Едуцирани и информирани граѓани предуслов за транспарентни институции беа изработени две бази […]

 • Брошури и за жителите на Општина Лозово

 • На ден 13.03.2019, и жителите на најмалата општина во Регионот, Лозово добија брошури од кои може да проверат како нивната општина во периодот од 2013 до 2017 година го планирала и трошела општинскиот буџет и колку средства во овие години издвоила за секој нејзин жител. Проверете и вие на следниот линк

 • Брошурите на АКТИВО стигнаа и во Кавадарци

 • На ден 11.03.2019, тимот на АКТИВО беше во Општина Кавадарци, при што граѓаните добиваа брошури од кои можат да видат како биле планирани и трошени општинските буџети во последните пет години. Проверете и вие на следниот линк

 • Неготинчанки денеска добија осмомартовски подарок од АКТИВО

 • На ден 08.03.2019, неготинчанки денеска добија осмомартовски подарок од АКТИВО-брошури од кои можат да видат како Општина Неготино го планирала и трошела буџетот во последните пет години. Проверете и вие на следниот линк

 • Тимот на АКТИВО подели брошури и во Демир Капија

 • На ден 07.03.2019, тимот на АКТИВО беше во Општина Демир Капија, при што граѓаните добиваа брошури од кои можат да видат како биле планирани и трошени општинските буџети во последните пет години. Проверете и вие на следниот линк

 • Светиниколчани денеска добија брошури

 • На ден 06.03,2019, светиниколчани добија брошури од кои можат да видат како биле планирани и трошени општинските буџети во последните пет години. Проверете и вие на следниот линк

 • На граѓаните на Општина Градско им беа поделени брошури

 • На ден 05.03.2019, во Општина Градско од страна на Центарот на активни граѓани АКТИВО од Велес беа поделени брошури со информации, за тоа како биле планирани и трошени буџетите на Општина Градско во периодот од 2013 до 2017 година. Електронската верзија на инфо графикот за Општина Градско може да ја видите на следниот линк

 • Поделени брошури на граѓаните на Општина Чашка

 • На ден 04.03.2019, во Општина Чашка од страна на Центарот на активни граѓани АКТИВО од Велес беа поделени брошури со информации, за тоа како биле планирани и трошени буџетите на Општина Чашка во периодот од 2013 до 2017 година. Електронската верзија на инфо графикот за Општина Чашка може да ја видите на следниот линк