На ден 14.03.2019, брошурите беа поделени меѓу велешани. Жителите на најголемата општина во Регионот може да видат како бил планиран и трошен буџетот на нивната Општина во периодот од 2013 до 2017 година.

Поверете и  вие на следниот линк

Oваа активност е во рамки на проектот „Едуцирани и информирани граѓани предуслов за транспарентни институции“ кој е дел од вториот повик за регрантирање на проектот „Граѓанска Алијанса за транспарентност – Набљудување на процесот на реформи во јавната администрација од страна на граѓански организации“ кој го спроведуваат Фондацијата Отворено Општество – Македонија и Евротинк – Центар за европски стратегии, а финансиски поддржан од Европската Унија