На ден 13.03.2019, и жителите на најмалата општина во Регионот, Лозово добија брошури од кои може да проверат како нивната општина во периодот од 2013 до 2017 година го планирала и трошела општинскиот буџет и колку средства во овие години издвоила за секој нејзин жител.

Проверете и вие на следниот линк

Oваа активност е во рамки на проектот „Едуцирани и информирани граѓани предуслов за транспарентни институции“ кој е дел од вториот повик за регрантирање на проектот „Граѓанска Алијанса за транспарентност – Набљудување на процесот на реформи во јавната администрација од страна на граѓански организации“ кој го спроведуваат Фондацијата Отворено Општество – Македонија и Евротинк – Центар за европски стратегии, а финансиски поддржан од Европската Унија