Одржана Јавна трибина – Решавање проблеми, промени, вклучување и граѓански активизам во Велес
📌 Голем интерес за присуство, размена на искуства во решавањето на проблемите во локалните заедници во Велес и Штип

📌 Заеднички настап на иницијативи и позитивни практики на креативниот активизам
📌 Воведничари Никола Писарев, Горан Лефков, Денис Ампев и  модератор Дејан Ристов
✅ Трибината е дел од 6 трибини во 6 градови, во рамките на проектот “Заедно за подобро” на Центарот за современи уметности во соработка со Центарот за активни граѓани АКТИВО од Велес, а финансиски е подджан од Фондацијата Отворено општество Македонија.