Последни новости

5 години активни со и за граѓаните

Започнавме тивко и ненаметливо, соочени со многу предизвици, но и со многу желба за докажување. Работевме од дома и во...
Read More

Обезбедени спортски реквизити за учениците од Богомила и Согле

Граѓанска акција на Активо и НВО Инфоцентар: Обезбедени спортски реквизити за учениците од Богомила и Согле Активо, во соработка НВО...
Read More

Општините, Локалните избори 2021 и родовата рамноправност

Недоволна застапеност на жените во локалната власт НВО Инфоцентар, во соработка со граѓанските организации АКТИВО, РЦС Спектар, СПО КУЛ и...
Read More

Општините и легализацијата на дивоградбите

Многу нерешени предмети, главно заради некомплетна документација На 29 јули 2021, Собранието на Република Северна Македонија го продолжи рокот на...
Read More

Општините и имунизацијата против КОВИД – 19

Потребна е поголема и повидлива кампања за вакцинацијата против коронавирусот НВО Инфоцентар, во соработка со граѓанските организации АКТИВО, РЦС Спектар,...
Read More

Работна средба со граѓанските организации во Општина Чашка

НВО Инфоцентар и АКТИВО во соработка со Општина Чашка ја организираа работната средба за граѓанските организации кои делуваат на територија...
Read More

Активно учество на жителите на Општина Чашка во доставувањето на своите потреби

Дел од потребите кои се утврдени како приоритети на жителите населените места во Населба Чашка, Бањица, Мелница, Горно и Долно...
Read More

Продолжува прибирањето на предлози од жителите на Општина Чашка

Продолжува реализацијата на активностите на проектот “Активни граѓани и партиципативна демократија на локално ниво” реализиран од НВО Инфо Центар во...
Read More

Прибирање на предлози од граѓаните на Општина Чашка

Во тек се реализација на активностите на проектот “Активни граѓани и партиципативна демократија на локално ниво” реализиран од НВО Инфо...
Read More

Презентиран концептот за Младински центар во Велес

Пред претставници на младински организации и организации за млади, беше презентиран концептот за основање на Младински центар во Велес. Овие...
Read More

Галерија

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider